Loading...
Maja Bonačić

Maja Bonačić je osnivačica i voditeljica centra Coralina, educirana iz područja integrativne, nedirektivne, obiteljske, Gestalt, filijalne terapije igrom te razvojne terapije igrom za djecu s poteškoćama.Uz to je majstor NLP-a.

Završila je edukaciju na ERF-u iz područja razvojne procjene, poticanja socijalnih vještina i komunikacije te ADOS-2 procjene.

Završila je edukaciju iz PECS-a te vodi radionice “Izrada socijalnih priča” na području Hrvatske i BiH.

Trenutno je uključena u edukaciju za psihoterapeuta.

Maja ima višegodišnje kliničko iskustvo u dijagnostičkom i terapijskom radu s djecom s teškoćama u razvoju s naglasakom na djecu s poremećajem iz spektra autizma.

Vodila je nekoliko volonterskih edukativnih projekata, od kojih je najpoznatiji “Zaigrana pedala” za djecu s poremećajem iz autističnog spektra.

Redovito održava stručne radionice u cijeloj regiji – BiH, Crnoj Gori i Srbiji. U suradnji s CETI-jem, vodi dvogodišnju edukaciju iz terapije igrom za stručnjake te edukaciju “Čarobna svjetiljka”.

Maja održava radionice i predavanja na međunarodnim psihološkim konferencijama i skupovima u regiji na temu terapije igrom i radu s djecom iz spektra autizma.

Od 2021. godine vodi psiho-grupu podrške za odrasle autistične osobe bez intelektualnih teškoća, a od 2023. grupu podrške za autistične adolescente.

Stručna je suradnica nekoliko časopisa i portala na temu dječjeg razvoja.

 

Panel

Kroz još jedan okrugli stol na temu interdisplinarnog pristupa mentalnom zdravlju autističnih osoba, polaznici i polaznice konferencije će se upoznati s važnošću interdisciplinarne suradnje stručnjaka koji rade s autističnim osobama u prevenciji problema mentalnog zdravlja i podršci osobama s postojećim problemima mentalnog zdravlja.
Kakvo je trenutno stanje podrške autističnim osobama na području mentalnog zdravlja u Republici Hrvatskoj, ali i Švicarskoj te kakva su iskustva i potrebe vezane uz mentalno zdravlje od strane samih autističnih osoba s proživljenim iskustvom.