Loading...
Helena Rašić

Helena Rašić je magistrirala psihologiju, a edukaciju iz psihoterapijskih pravaca započela je kroz Kognitivno bihevioralnu terapiju.

Pronašla se u Terapiji usmjerenoj na suosjećanje gdje se uključuje u daljnju edukaciju i superviziju, a nastavlja istraživati različite pravce kako bi mogla pružiti klijentima individualno prilagođen pristup. Pohađala je niz edukacija, uključujući mindfulness, mobbing, asocijativne karte, EMDR lvl 1, partnersko savjetovanje, a trenutno se educira iz seksualne terapije.

Njeno primarno područje rada je neplodnost i gubitak trudnoće, ali i rad s odraslim neurodivergentnim osobama. Uskoro će početi nuditi i usluge psihodijagnostike. Rad s ND osobama predstavlja poseban izazov (one dobre vrste) jer zahtjeva integraciju cjeloživotnog znanja i iskustva, sasvim drukčiji pogled na osobe i probleme od neurotipičnog pristupa zastupljenog u većini edukacija i edukativnih materijala kao i kontinuiran osobni rad i razvoj.

Panel

Kroz još jedan okrugli stol na temu interdisplinarnog pristupa mentalnom zdravlju autističnih osoba, polaznici i polaznice konferencije će se upoznati s važnošću interdisciplinarne suradnje stručnjaka koji rade s autističnim osobama u prevenciji problema mentalnog zdravlja i podršci osobama s postojećim problemima mentalnog zdravlja.
Kakvo je trenutno stanje podrške autističnim osobama na području mentalnog zdravlja u Republici Hrvatskoj, ali i Švicarskoj te kakva su iskustva i potrebe vezane uz mentalno zdravlje od strane samih autističnih osoba s proživljenim iskustvom.