Loading...
Dr. Goran Krakar

Dr. sc. Goran Krakar, dr.med., specijalist pedijatar i neuropedijatar, diplomirao je 2003. godine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nakon završenog pripravničkog staža od 2004. godine radi u Klinici za dječje bolesti Zagreb, Klaićeva, kao znanstveni novak na Odjelu neuropedijatrije pod mentorstvom Prof.dr.sc. Vlatke Mejaški Bošnjak. 2006. godine započinje specijalizaciju iz pedijatrije te potom i subspecijalizaciju neuropedijatrije tijekom koje pohađa stručni poslijediplomski studij „Zaštita majke i djeteta“ te doktorski studij iz „Neuroznanosti“.

Titulu doktora nauka je stekao obranom disertacije 2014.godine. U Polikliniku za dječje bolesti Dr. Sabol dolazi 2015. godine gdje se nastavlja baviti neuropedijatrijom. Tijekom svog rada i edukacije završio je brojne tečajeve i stekao vještine iz područja neuropedijatrije, kao autor ili koautor sudjelovao je u izradi mnogih stručnih i znanstvenih radova. Uže područje interesa u neuropedijatriji pokazuje u razvojnoj neurologiji, neuromišićnim bolestima, bolestima kralježnice i perifernog živčanog sustava. Član je Upravnog odbora Društva za dječju neurologiju, blagajnik Akademije za razvojnu rehabilitaciju te Nacionalni koordinator EACD-a (European Academy of Childhood Disability).

Panel

Kroz još jedan okrugli stol na temu interdisplinarnog pristupa mentalnom zdravlju autističnih osoba, polaznici i polaznice konferencije će se upoznati s važnošću interdisciplinarne suradnje stručnjaka koji rade s autističnim osobama u prevenciji problema mentalnog zdravlja i podršci osobama s postojećim problemima mentalnog zdravlja.
Kakvo je trenutno stanje podrške autističnim osobama na području mentalnog zdravlja u Republici Hrvatskoj, ali i Švicarskoj te kakva su iskustva i potrebe vezane uz mentalno zdravlje od strane samih autističnih osoba s proživljenim iskustvom.