Loading...
Luke Beardon

 • Dr. Luke Beardon desetljećima radi u području autizma, obavljajući različite uloge, od stručnjaka, preko istraživača do mentora, a s autističnom djecom počeo je raditi s 14 godina kao volonter. 

  Radio je za Nacionalno društvo za autizam (NAS) kao koordinator usluga, sudjelujući u razvoju stambenih usluga za mlade odrasle osobe s autizmom. Nastavio je obavljati još tri dodatna radna mjesta u NAS-u, sa završetkom na poziciji Voditelja obuke i savjetovanja, prije nego što je prešao na Sveučilište Sheffield Hallam. 

  Jedan je od autora ASPECT izvješća o savjetovanju (2007.), najveće britanske konzultacije s odraslima s autizmom koja je tada provedena. Suurednik je pet knjiga o autizmu objavljenih kod izdavačke kuće Jessica Kingsley, te je autor još šest knjiga: ‘Autizam kod odraslih’ (2017.); ‘Autizam i sindrom Aspergera u djetinjstvu’ (2019.); ‘Izbjegavanje anksioznosti kod autistične djece’ (2020.); ‘Izbjegavanje anksioznosti kod autističnih odraslih’ (2021.); ‘Što djeluje za autističnu djecu’ (2022.) i ‘Što djeluje za autistične odrasle osobe’ (2023.) i ima još nekoliko objava u časopisima i knjigama.

  Beardon je vodio projekt za razvoj usluga za autizam unutar lokalnog tijela, sudjelovao u osnivanju i vođenju dva društva za socijalizaciju osoba s autizmom, te također radio za NAS kao Regionalni koordinator za razvoj, koordinirajući razvojne projekte na širem geografskom području. 

  To mu je omogućilo da stekne iskustvo u radu na strateškoj razini s lokalnim vlastima za razvoj najbolje prakse u području autizma. Projekt je uključivao razvoj dijagnostičkih usluga, dnevnih usluga, stambenih usluga i prijelaznih usluga.

  Beardon je bio dio istraživačkog tima na Sveučilištu u Nottinghamu koji je vodio projekt tijekom tri godine i objavio nekoliko radova u nacionalnim i međunarodnim časopisima povezanim s projektom. Doktorirao je na Sveučilištu Sheffield Hallam s temom razumijevanja autističnih osoba koje su bile uključene u kaznenopravni sustav.

  Pružao je konzultantske usluge o tome kako raditi s, i podržavati autistične osobe, organizacijsku konzultaciju i konzultaciju lokalnim tijelima i nacionalnim tijelima, te govorio na brojnim nacionalnim i međunarodnim konferencijama o različitim temama povezanima s autizmom. Također se obratio parlamentu u Westminsteru i Ujedinjenim narodima u New Yorku.

  Najnovija pozicija Lukea Beardona je na Sveučilištu Sheffield Hallam gdje radi kao viši predavač za autizam. Vodi tečajeve na različitim akademskim razinama o autizmu i voditelj je programa za postdiplomski certifikat o autizmu, nastavljajući istraživati u tom području. Vodi nekoliko studenata na doktorskoj razini, većina od njih su autistični. 

  Beardanovi interesi su uglavnom usmjereni na sve što je povezano s autizmom, gotovo isključujući sve ostalo.

Luke Beardon Keynote

tbd